Engels Spaans Portugees Nederlands Duits

Horoscoop betekenis

Laat de Astrologie een wegwijzer zijn op je pad naar dieper zelfinzicht. Vertrouw op je eigen intuïtie en neem de tijd om de huidige situatie te begrijpen. Wij wensen je een gelukkig leven toe!


Over astrologie

De horoscoop wordt gebruikt om betekenis te geven aan gebeurtenissen. Hier leggen we uit wat de betekenis is van horoscoop en de sterrenbeelden.


Betekenis van horoscoop


Het woord horoscoop betekent 'observator van het uur' in het Grieks. De horoscoop is een map van het universum op een specifieke locatie en op een specifiek moment in tijd. Het wordt gebruikt om gebeurtenissen te voorspellen op de aanname dat er een relatie bestaat tussen astronomische en menselijke (aardse) gebeurtenissen. Veel culturen in de geschiedenis hebben astrologie bestudeerd en op basis daarvan horoscoop systemen ontwikkeld. De westerse horoscoop voorspelt de toekomst gebaseerd op de posities van de planeten en sterren en verklaart persoonlijkheidseigenschappen op basis van geboortedatum.


Betekenis van sterrenbeeld


De sterrenbeelden worden toegewezen op basis van de geboortedatum van de persoon. De sterrenbeelden, ook bekend als 'cirkel van dieren' of dierenriem, naar het Griekse woord 'Zodiac', is een hemels co├Ârdinatie systeem. Het heeft 12 delen van 30 graden die allemaal worden vertegenwoordigd door een sterrenbeeld beginnende met de Ram op 0 graden.


Ram
Stier
Tweeling
Kreeft
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen